Er voor gaan.....

Muziek is altijd onderdeel van mijn leven geweest en zal het ook altijd blijven.

The Art of Swing richtte ik in 2009 op. Ik sprak pianist Jeroen van Helsdingen aan tijdens een jamsessie in Eemnes. Ik vroeg of hij er oren naar had om isamen met mij een band te starten. Hij wilde dit en vroeg bassist Marco van Os en drummer Inigo Grimbergen om mee te doen. Zelf kende ik via een andere jamsessie gitarist Martin Jagt. The Art of Swing was geboren. Vol enthousiasme begon ik aan mijn eerste band.

Bij de start heel veel tijd en geld geinvesteerd om de band een podium te geven. We traden op bij diverse jazzfestivals (Helmond, Gouda, Laren etc.) waar we goed werden ontvangen. We sleepten zelfs de publieksprijs binnen tijdens Yes Gouda Jazz in 2011. Helaas gebeurde er prive wat zaken wat ervoor zorgde dat ik niet mijn energie meer in de band kon steken. Ik liet de website bestaan en de facebook pagina, maar ik was niet meer actief aan het werven. Dit resulteerde in een terugval van het aantal optredens, wat mij toendertijd ook goed uitkwam. Sporadisch kwam er een optreden binnen en deze speelden we dan als band.

Het mooie is dat de vriendschappen tussen de muzikanten bleef bestaan, waardoor ook de band bleef bestaan. We genoten van elk optreden die we wel kregen en er was begrip voor mijn situatie.

In mei dit jaar speelden we in het Tolhuis in Hilversum en dit gaf mij zoveel voldoening en energie, dat ik besloot mij weer 150% te gaan inzetten voor de band. Inmiddels was facebook dusdanig verandert dat ik het mij weer helemaal eigen moest maken. Prive deed ik niets met facebook en eerlijk gezegd is het ook niet helemaal mijn ding, maarja, er wordt tegenwoordig toch waarde aan gehecht dat je volgers hebt, wil je ergens gaan optreden.

Ik ben daarom nu bezig met mijn kruistocht om volgers te vinden voor mijn facebooksite. Ik hoop dat mijn blogs, content op facebook mensen aanspoort om The Art of Swing te gaan volgen. Een vriendengroep, die passie hebben voor jazz en muziek uit de jaren 50/60. Die goed op elkaar zijn ingespeeld en mensen doen genieten.

Ik hoop dat u mijn facebook wil gaan liken en volgen.


Heeft u nog tips, ik hoor ze graag van u.


Met vriendelijke groet,


Bert Kunst